• -
  • -

icoבא לכם מתוק? מתכון לדונאטס קוקוס-וניל בריאים באהבה מאיתנו!

מאת: עדי ימין - נטורופתית מבית סופהרב |

 

שיגעון הדונאטס לא פסח עלינו כאן בסופהרב, והחלטנו שאנחנו חייבים למצוא דרך להפוך את הכעכים המתוקים, הנימוחים ועתירי הסוכר והשומן האלו, לנטולי גלוטן, בריאים ומוסריים. האם עמדנו במשימה לדעתכם? לגמרי כן! אז קבלו מאתנו מתכון מנצח לדונאטס ללא גלוטן, חלב, ביצים או טיגון!

רכיבים:

  • 1 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח קנוי, אנחנו הכנו תערובת* המכילה: 3/4 כוס קמח אורז, 1/4 כוס קמח חומוס, 1/4 כוס עמילן תפוחי אדמה, 1/4 כוס קורנפלור ו- 1/2 כפית קסנטן גאם
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס סוכר קנים אורגני/סוכר קוקוס אורגני
  • 1/3 כוס שמן קוקוס + אקסטרה לשימון התבנית
  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל אמתית
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (לציפוי)
  • 2-1 כפות מים חמים (לציפוי)
  • 1-1/2 כוס שבבי קוקוס (לציפוי)

הוראות הכנה:

  • לשמן תבנית דונאטס של 6 שקעים ולחמם מראש את התנור ל- °350 מעלות צלסיוס
  • לנפות ולערבב יחד את כל המרכיבים היבשים שלנו: תערובת הקמחים*, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קסנטן גאם ומלח ולהניח בצד
  • על אש קטנה ובסיר בינוני, מוסיפים את חלב ושמן הקוקוס ומערבבים בעדינות עם כף עץ בזמן שמתחמם. לאחר ששמן הקוקוס נמס, מורידים מהאש ומוסיפים את הסוכר. מערבבים טוב עד להמסת הסוכר לחלוטין. מוסיפים את תמצית הווניל ורסק התפוחים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה
  • יוצקים את תערובת הנוזלים לתוך התערובת עם החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד לשילוב (אם יש גושים אפשר להשתמש בבלנדר מוט ולערבב את הבלילה כמה דקות עד שתהיה אחידה וחלקה)
  • מוסיפים את פתיתי הקוקוס לתערובת ומערבבים עם כף עץ. יוצקים לתוך תבנית הדונאטס וממלאים עד אמצע השקעים בשביל לתת מקום לתפיחה
  • אופים במשך 20-15 דקות ב- °350 מעלות צלסיוס. לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטס להתקרר 15 עד 30 דקות
  • כדי לחלץ את הדונאטס מהשקעים יש להפריד בעדינות את צדדי הדונאטס מהתבנית ולהפוך אותה. אפשר להשתמש בקיסם בשביל לעזור להרים את הדונאטס
  • לציפוי הדונאטס בפתיתי קוקוס: מכינים זיגוג ע"י הוספת אבקת סוכר לתוך קערה קטנה והוספת כף אחת של מים חמים בכל פעם. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מצפים את הדונאטס בזיגוג דק ומכניסים לתוך צלחת מוכנה עם פתיתי קוקוס בשביל לכסות את הזיגוג מכל צדדיו

 

בתיאבון!

 

אהבת? שתף עם החברים!

נא השאירו שם וטלפון ונטורופתית ממחלקת ההדרכה המקצועית
שלנו תתקשר אליכם בהקדם
שעות פעילות המחלקה: ימים א' - ה'
בין השעות 17:30 - 8:30 לא כולל חגי ישראל וימי שבתון

נרשמים לניוזלטר סופהרב ומקבלים עדכונים לאורח חיים בריא!

הצטרפו עכשיו