להתכונן לחופש הגדול- בלי לחץ
עבורנו ההורים, החופש הגדול הוא עוד סיבה להיות לחוצים כשהילדים שלנו נמצאים מחוץ למסגרת ומסתובבים השד יודע איפה.
איך מתמודדים עם לחץ? איזה תוסף תזונה >>
החגים אמורים להיות תקופה של אושר, שמחה ומשפחה, אבל אצל רבים מאתנו מדובר דווקא בימים הקשים ביותר בשנה. לא מזמן חזרו הילדים למסגרות והשגרה המבורכת חזרה לחיינו, והנה באים החגים ושוב טורפים את הקלפים עם הריצות אחר קניות של הרגע האחרון, ארוחות חג שלא נגמרות ועוד חופשים על חופשים. הלחץ והעומס עשויים לגרום, בסופו של דבר, למתח נפשי שבא לידי ביטוי בעייפות עד כדי תשישות, ובתחושת מועקה ומחנק. נשמע מוכר? לא לדאוג, יש פתרון.
מהו מתח נפשי ואיך זה משפיע על הגוף שלנו?
בספרות המקצועית מגדירים מתח בריא ומתח מזיק. מתח בריא הוא מתח המפעיל אותנו ומוביל אותנו להנאה והנעה (מוטיבציה). מתח מזיק מתאר את המצב הנפשי שלנו כתגובה לאירוע חיצוני שאין לנו שליטה עליו. מתח מזיק עשוי להיות קצר טווח, בתגובה לאירוע נקודתי, וההתמודדות איתו עשויה דווקא לחזק. עם זאת הוא עלול גם להיות מתמשך, בתגובה לרצף אירועים או כתוצאה ממצב נפשי מסוים, ואם הוא אינו מטופל הוא מחליש את הגוף, גורם לעייפות ולתשישות, ואף עלול להוביל מצבי חרדה, דכדוך ודיכאון.
אז מה עלינו לעשות בכדי לא להיכנס למתח לפני החגים?
ראשית חשוב לזכור כי תקופת החגים היא בסימן משפחה, וככל שהמשפחה תהיה מעורבת ותסייע בהכנות, יתחלקו המטלות בין מספר גדול יותר של אנשים והלחץ מכל אחד ירד. המשמעות של משפחה היא לא רק בישיבה סביב השולחן בערב החג אלא בנטילת חלק במאמץ המשותף. אל תתביישו לשחרר. תשתפו, בקשו עזרה, חלקו מטלות, תסמכו על אחרים ודעו לקחת נשימה כשצריך. חשבנו עבורכם על כמה דוגמאות להאצלת סמכויות שיקלו עליכם את ההכנות לחג: