• -
  • -

icoפולי קפה ירוק: ממריצים, מעוררים ותורמים לירידה במשקל

קפה הוא חלק בלתי נפרד משגרת החיים שלנו. מאז שהגיע לאירופה במאה ה-14, הקפה נחשב למשקה הנפוץ ביותר ברוב העולם. מאות מיליונים, אם לא מיליארדים של אנשים, מתחילים את היום שלהם עם כוס קפה מהביל וממשיכים ליהנות ממנו בשלל צורות גם במהלך היום. בהתאם לכך, פולי קפה הם המשאב השני בחשיבותו ובסחירותו אחרי נפט.

המין הנפוץ ביותר של פולי הקפה נקרא קפה ערביקה (Coffea arabica). זהו שיח ירוק עד שמקורו באתיופיה וממנו מופקת 70% מתצרוכת הקפה העולמית. את המקום השני והמכובד תופס צמח הקפה ממין רובוסטה (Coffea robusta), המתאפיין במרירות חזקה יותר ובתכולת קפאין גבוהה יותר ב-50% מהערביקה.

תהליך הפקת הקפה מורכב מכמה שלבים: ראשית, קוטפים את הפירות של צמח הקפה באופן ידני או ממוכן, לאחר מכן מייבשים את הפירות ומקלפים את השכבה הבשרנית המגנה עליהם. הפולים הירוקים המתקבלים לאחר הקילוף, נארזים בשקי יוטה שנשלחים לרחבי העולם. בסופו של התהליך הפולים עוברים קלייה, הקובעת את טעמם, גודלם וצבעם של הפולים בהתאם לשני הפרמטרים: זמן וטמפרטורה. קלייה לפרק זמן קצר מייצרת פולים קטנים יותר, בצבע חום בהיר וקפה בעל טעם חומצי יותר (4.9 PH).  לעומתה, קלייה לפרק זמן ארוך מייצרת פולים בצבע חום כהה מאוד, עם חומציות נמוכה יותר (5.4 PH) וטעם מעט שרוף.

איך קפה תורם לירידה במשקל?

מעבר להיותו המשקה הפופולארי ביותר בעולם, הקפה מכיל ריכוז עשיר של מינרלים חיוניים כגון אשלגן, מגנזיום וסידן, נוגדי חמצון (אנטי- אוקסידנטים), הפועלים נגד רדיקלים חופשיים וסיבים תזונתיים, התורמים ליצירת תחושת שובע ותורמים לירידה במשקל.

פולי קפה ירוק הם פולי קפה בצורתם הטבעית, שלא עברו קלייה. פולים אלו מכילים באופן טבעי חומצה כלורוגנית - רכיב נוגד חמצון רב עוצמה הנלחם ברדיקלים חופשיים ומסייע לירידה במשקל והאצת קצב חילוף החומרים הטבעי של הגוף. בנוסף, חומצה כלורוגנית מאפשרת שריפת שומן טובה יותר והפחתה בעודף סוכר הנאגר ברקמות. 

קפה ירוק מכיל ריכוז של קפאין, אשר משפיע על הגוף באופן חיובי בהיבט הקוגניטיבי, מגביר ערנות, משפר את היכולות המנטליות, מפיג עייפות, משפר תפקוד פיזי, מגרה את מערכת העצבים המרכזית, יעיל לטיפול בבעיות בדרכי הנשימה כמו אסטמה, וידוע כמרחיב סימפונות אפקטיבי.

כמו כן, קפאין מסייע גם לביצוע פעילות גופנית. הוא מעלה את רמת הערנות, את רמת היכולת המנטלית ואת יכולת ההתמדה במהלך ביצוע אימון גופני. מעבר לכך, קפאין מעלה את ריכוז הסידן הקיים בשרירי השלד, ומעלה את יכולת הכיווץ והמתיחה שלהם. צריכה של עד שתי כוסות קפה ירוק כשעה לפני האימון מובילה לשיפור משמעותי של הביצועים, כמו גם של כושר הסיבולת לזמן ממושך יותר.

הסוד הטמון בפולי הקפה הירוק הוא החומצה הכלורוגנית הנחשבת הרכיב העיקרי האחראי לתהליך השלה במשקל והאצת קצב חילוף החומרים. היות ותהליך הקלייה של הקפה מוריד את המינון של החומצה הכלורוגנית בצורה משמעותית, מומלץ לצרוך את פולי הקפה ירוק בצורתם הטבעית.

אהבת? שתף עם החברים!

נא השאירו שם וטלפון ונטורופתית ממחלקת ההדרכה המקצועית
שלנו תתקשר אליכם בהקדם
שעות פעילות המחלקה: ימים א' - ה'
בין השעות 17:30 - 8:30 לא כולל חגי ישראל וימי שבתון

נרשמים לניוזלטר סופהרב ומקבלים עדכונים לאורח חיים בריא!

הצטרפו עכשיו