• -
  • -

icoפרי מלכות: סגולותיו של הרימון

בראש השנה נהוג לאכול את פרי הרימון ולאחל לסובבינו שנה טובה ומרובת מעשים טובים כגרגריו הרבים. אך מה אנחנו באמת יודעים על הפרי המלכותי הזה? 

הרימון המצוי הוא עץ נשיר ממשפחת הרימוניים, שמוצאו באזור הים הכספי. חיי מדף ארוכים, עמידות למזג אויר חם וסגולות רפואיות רבות הפכו אותו לסחורה מבוקשת ברחבי ארצות אגן הים התיכון, ובמרוצת הזמן לעיטור נפוץ של מבנים, מטבעות ודגלי מדינות. 

חלקיו השונים של הרימון ידועים עוד מהעת העתיקה ביכולתם להקל על מגוון בעיות בריאותיות. השימושים הנפוצים בפרי הרימון הם סילוק טפילים מהמעיים, ריפוי פצעים, עצירת דימום, הקלה על טחורים, הקלת שלשולים ועוד. 

המקור לסגולותיו הוא למעשה ריכוז גבוהה של נוגדי חמצון רבי עוצמה וכן המצאות של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין C, ויטמין B5, ויטמין K, ויטמין E, אשלגן ונחושת. מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות מצאו שרכיבי הרימון ניחנים בתכונות תרפויטיות המאפשרות הורדת רמות כולסטרול, שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מניעת התפתחות גידולים סרטניים, הקלה על דלקת מפרקים ואוסטיאופורוזיס, חיזוק מערכת החיסון, מניעת דלקות וזיהומים, החלקת קמטים, הבהרת פיגמנטציה ועוד. 

מגרעיניו הרבים של הרימון ניתן להפיק שמן ייחודי המכיל כמות גבוהה של אומגה 5 - חומצת שומן מצומדת שנקראת גם חומצה פיוניקית (Punicic acid). אומגה 5 מסווגת כחומצת שומן חיונית רב-בלתי-רוויה, הנחשבת לנדירה בשמני הבסיס הידועים והזמינים. בנוסף, מכיל שמן הרימון חומצה לינולאית ואולאית. חומצות השומן משמשות  כנוגדות חמצון רבות עוצמה המסייעות לחידוש תאי עור באפידרמיס, מטפחות את העור ומגנות עליו מפני כוויות שמש ופיגמנטציה. 

אחת הדרכים הנוחות לקבל את כל המינרלים והוויטמינים המצויים ברימון היא סחיטת הפרי הטרי לכדי משקה מרענן שמטפח את העור, מנקה את הדם ומקל על חמרמורת (הנגאובר). 

חלקי הרימון השונים משמשים להכנת תרופות ביתיות המקלות על מגוון בעיות בריאותיות: 

  • בחילות והקאות – אכילה של גרגרי רימון בשלים (בגוון אדום בוהק) או לחילופין שתיית מיץ המופק מרימונים טריים עם עלי נענע, מקלה על תחושת הבחילה והצריבה הנגרמת כתוצאה מנוכחותם של מיצי המרה בחלל הפה.
  • תולעים במעיים – חליטה מ-50 גרם קליפות רימונים שנחלטו במשך רבע שעה בליטר של מים רותחים מסייעת להפטר מתולעי מעיים. לאחר חליטת הקליפות, יש לקרר את המשקה ולשתות על קיבה ריקה.
  • טחורים – להכנת משחה נגד טחורים, מרתיחים קליפות רימונים בשמן זית במשך כ-5 דקות, מקררים ומורחים מספר פעמים ביום על הטחורים.
  • כיב בקיבה ובתריסריון – ניתן להקל על כיבים בקיבה באמצעות אבקה המכילה בצל מיובש וקליפות רימונים כתושים עד דק. את האבקה מערבבים עם מעט דבש ואוכלים כף לאחר כל ארוחה.
  • גזים במערכת העיכול ושלשולים – חליטה מחופן קליפות רימונים מסייעת להקלה בשלשולים וגזים במערכת העיכול. את החליטה מומלץ לקרר ולשתות כוס אחת לאחר כל ארוחה. 
  • פצעים וכוויות – להקלה על כוויות ופצעים, מייבשים קליפות רימונים וכותשים לכדי אבקה דקה שמפזרים ישירות על הפצע. הטיפול יעיל גם בקרב ילדים.
  • טיפוח הגוון הטבעי של שיער כהה ומניעת קשקשים – הכנת משחה ביתית לטיפוח השיער באמצעות רימונים היא פשוטה וקלה: מערבבים אבקת קליפות רימונים עם חינה ומורחים על השיער לפי הצורך. התערובת מעניקה גוון שחור לשיער ומונעת קשקשים.
  • פצעים בפה/ דלקות חניכיים – לזירוז החלמה של פצעים בפה ודלקות חניכיים, מומלץ להשרות שלוש כפות של קליפות רימונים בכוס מים רותחים, לקרר ולגרגר שלוש פעמים ביום. 
  • דלקת עיניים – חליטת קליפות הרימונים מקלה על דלקות עיניים ומזרזרת את החלמתן. יש לטבול פיסות צמר גפן בחליטה צוננת ולהניח על העיניים מספר פעמים ביום.
  • טיפוח עור הפנים – הרימון הוא חומר גלם מצוין להכנת מסיכת פנים עשירה ונעימה: מכניסים לבלנדר גרגירים מחצי רימון (עדיף בעלי גוון ורדרד) בתוספת שתי כפיות דבש ושתי כפיות שמן זית. מורחים על הפנים ולאחר עשר דקות שוטפים עם מים קרים. 

ונאחל לכם ולכל בני ביתכם שנה טובה ומלאת בריאות - כרימון.

אהבת? שתף עם החברים!

נא השאירו שם וטלפון ונטורופתית ממחלקת ההדרכה המקצועית
שלנו תתקשר אליכם בהקדם
שעות פעילות המחלקה: ימים א' - ה'
בין השעות 17:30 - 8:30 לא כולל חגי ישראל וימי שבתון

נרשמים לניוזלטר סופהרב ומקבלים עדכונים לאורח חיים בריא!

הצטרפו עכשיו