איך דואגים לחורף בריא?
צפו בהדס צימרמן, דיאטנית קלינית בסופהרב, מסבירה על הפתרון האולטימטיבי מהטבע שיעזור לגוף שלנו להתמודד עם הצינונים, הזיהומים הוויראליים ושאר המחלות השכי >>
מה אומרת הסטטיסטיקה?
הסיכוי לסבול מכאבי מפרקים בשלב הילדות עומד על 5% בלבד. הסיכוי גדל לכ-30% כשאנו מתבגרים, כאשר בגיל מבוגר רוב בני האדם סובלים מכאבי מפרקים.
ממה נגרמים כאבי מפרקים?
ישנן סיבות רבות, בעקבותיהן סובלים החולים מכאבי מפרקים:
כאבי מפרקים עלולים להיגרם גם כתוצאה מנטייה גנטית למחלות פרקים, וכן כתוצאה מפגיעה מתמשכת במפרק בעקבות עבודה פיזית או פעילות ספורטיבית. למשל: קלדניות הנדרשות להקלדה מרובה, שחקני כדורגל השוחקים את הברכיים או רקדני בלט, הנוטים לסבול לאחר שנות ריקוד רבות מפגיעה במפרקי הקרסוליים. גם עודף משקל עלול לגרום לכאבים בפרקים.
אילו מפרקים הם המכאיבים ביותר?
מדובר באלה, הנושאים את משקל גופנו: מפרקי עמוד השדרה, מפרקי הירך ומפרקי הברכיים.
כיצד מטפלים בכאבים במפרקים?
ישנם סוגים שונים של טיפולים לכאבי מפרקים, זאת בהתאם למקור הבעיה. כאשר מדובר בדלקת מפרקים למשל, מקובל לתת תרופות נוגדות דלקת, המשמשות לשיכוך הכאבים, אך תרופות אלו אינן מונעות את תהליך התנוונות המפרק ואינן מסייעות בשיקום הרקמה הפגועה.
שימו לב שכתוצאה משימוש ממושך בתרופות נוגדות דלקת או בתרופות אחרות, הניתנות במקרים של כאבי מפרקים, עלולות להופיע תופעות לוואי רבות ולא נעימות.
שינוי אורח החיים גם יכול להקל על הכאבים במפרקים, למשל: הפסקת עישון, ביצוע פעילות גופנית אירובית, ביצוע פעילות במים (שחיה או ישיבה בג'קוזי), מנוחה מספקת, עיסויים ועוד.