פרוביוטיקה לבריאות: איך בוחרים תוסף פרוביוטיקה?
- פרוביוטיקה תורמת לבריאות ותקינות מערכת העיכול ומהווה מרכיב חשוב במערכת ההגנה הטבעית של הגוף.
- כמות החיידקים ומספר רב של זנים בתוסף פרוביוטיקה מהווה פרמטר חשוב ליעילות המוצר.
- כדי להבטיח ולשפר את שרידות החיידקים הפרוביוטיים במוצר, כדאי לבחור תוסף פרוביוטיקה עם טכנולוגיית ציפוי המגנה על החיידקים מתנאי הסיבה ומחומציות הקיבה.
הסטרס הרב והשיבוש בהרגלי התזונה שהביאה עמה התקופה חוללו נזק גם לחיידקי המעי הטובים שלנו החיוניים לשמירה על עיכול תקין ומערכת חיסון יעילה. החדשות הטובות: תוסף פרוביוטי איכותי יכול לסייע לחיזוק יומיומי .
אם יש דבר אחד שרובנו נסכים עליו בכל הקשור לתקופה הנוכחית הוא שאנחנו נתונים בלחץ רב ומתמשך כבר מעל חצי שנה. אם לא די בכך, סדרי החיים והתזונה שלנו הופרו ואנחנו נמצאים ומבלים רוב הזמן בבית, לרוב בביקור בין המקרר לארון החטיפים. לאחרונה לא מעט מאיתנו גם חווים נפיחות בבטן, כבדות, תחושת מלאות, גזים ואי נוחות כללית בבטן על בסיס יומי.
מתי לקחת פרוביוטיקה למערכת העיכול
מדוע זה קורה לנו? אם כן, אחד הגורמים המשמעותיים אשר יכולים ליצור תופעות אלה הוא פגיעה באוכלוסיית החיידקים הטובים, המוכרים גם בשמם "חיידקים פרוביוטיים". החיידקים הפרוביוטיים נוטלים חלק חשוב בתהליכי העיכול, מסייעים בפירוק ובספיגת חומרי מזון ואף בייצור ויטמינים, ופגיעה בהם משבשת את תפקוד מערכת העיכול.
לכן, אם תופעות כמו נפיחות בבטן, כבדות, גזים ואי נוחות בבטן חוזרות על עצמן בחיים שלכם, במיוחד בזמן האחרון, ייתכן שאוכלוסיית החיידקים הטובים שלכם הידלדלה, ואילו אוכלוסיית החיידקים הרעים התחזקה. החדשות הטובות הן שיש לכך פתרון!
הקשר בין פרוביוטיקה למערכת החיסון
מלבד תרומתה הרבה של הפרוביוטיקה למערכת העיכול, חשוב לדעת שהפרוביוטיקה חשובה לא פחות לתגבור מערכת החיסון שלנו. כיצד אתם שואלים? חלק גדול מתאי מערכת החיסון (70%-80% מתוכם!) נמצאים במעיים, והחיידקים הפרוביוטיים פועלים כמו "שומרים" המגנים עליהם. במצב בו אין לנו כמות מספקת של חיידקים טובים במעיים מערכת החיסון עלולה להיחלש, וכך זיהומים שלרוב הגוף יכול להילחם בהם בקלות יחסית עלולים לפגוע בנו.
איך בוחרים תוסף פרוביוטיקה?
אז החשיבות שבצריכת פרוביוטיקה, חיידקים טובים, ברורה לגמרי, אבל חשוב באותה מידה לדעת גם מהי הדרך הכי טובה לעשות זאת. על המדפים נמצאים מגוון רחב של תוספי פרוביוטיקה, אבל כמו בכל תחום, גם בתחום הזה יש תוספי פרוביוטיקה מומלצים ומוכחים יותר מאחרים. אז איך יודעים באיזה תוסף פרוביוטיקה לבחור? בודקים את הדברים הבאים: כמות, מגוון, עמידות.
כמות חיידקים
לא הרבה יודעים אבל שטח המעי הוא עצום, וכדי שהפרוביוטיקה תהיה בעלת השפעה, עליה להכיל כמות גדולה של חיידקים שיוכלו להשתרש לכל אורכו. כמות קטנה של חיידקים בתוסף פרוביוטיקה (פחות מ-10 מיליארד חיידקים) לרוב תהיה הרבה פחות יעילה. לכן חשוב לשים לב לכמות הכוללת של החיידקים שמצויה בכל כמוסה.
מגוון הזנים
למגוון הזנים של החיידקים הפרוביוטיים אשר מצויים בתוסף חשיבות רבה גם כן. לכל אדם קהילת חיידקים ייחודית שונה במעיים, מעין "טביעת אצבע" ייחודית רק לו. לחיידקים מסוימים יש נטייה טובה יותר לשגשג בתחילת המעי, ואילו אחרים דווקא ישגשגו היטב לאורכו. בנוסף, לכל זן יש תפקיד פיזיולוגי שונה- חלקם תומכים במערכת החיסון וחלק מסייעים יותר בפירוק המזון. ריבוי זנים בתוסף פרוביוטיקה משמעותו תוסף המתאים לכל אדם, גם מבלי לדעת את הפרופיל הפרוביוטי שלו. מסיבה זו, תוסף פרוביוטיקה המכיל מגוון רחב ומגוון של זנים ייתן מענה לאורך כל המעי ויביא לפיזור יעיל אצל אנשים שונים.
עמידות החיידקים בתהליך העיכול
נושא נוסף שחשוב לקחת בחשבון כאשר באים לבחור בתוסף פרוביוטיקה יעיל ואיכותי הוא יכולתו לשמור ולהגן על החיידקים הטובים עד אשר יגיעו למעי- שהוא יעדם הסופי. בדרך למעי החיידקים הטובים שבכמוסה עוברים דרך רצופת מכשולים שבה הם נפגשים עם החומציות הגבוהה של הקיבה. לכן כדי להבטיח את השרידות והיעילות שלהם חשוב שיהיו מוגנים. באמצעות פיתוחים מתקדמים דוגמת ציפוי פטנטי איכותי אפשר לספק הגנה מקסימלית על החיידקים וכך לאפשר להם להגיע למעי ולבצע את עבודתם החשובה והחיונית. ציפוי איכותי יבטיח גם הגנה על החיידקים ושמירה על היעלות שלהם גם כאשר התכשיר מחכה על המדף בחנויות ויגן עליהם מפני חום ולחות.