קוליק בתינוקות: מחקר קליני חדש מצביע על יעילות הזן הפרוביוטי BB-12
- קוליק היא הפרעה במערכת העיכול של תינוקות השכיחה בשלושת החודשים הראשונים.
- קוליק מופיע אצל מעל 25% מהתינוקות בכל העולם וגורם לקושי רב לתינוק ולמשפחתו.
- החיידק הפרוביוטי לקטיס ®BB-12נחקר קלינית והוכח כבטוח לשימוש בקרב תינוקות.

בשורה להורים! תוצאות מחקר קליני חדש מראות כי הזן הפרוביוטי BB-12 יכול להפחית את משך הבכי ומספר פרקי הבכי ולהביא הקלה על תינוקות והוריהם המתמודדים עם קוליק.
אחד מכל ארבעה תינוקות סובל מקוליק
קוליק (מהמילה קולון) הוא תופעה שכיחה ביותר בקרב תינוקות בכל העולם. תופעת הקוליק נחשבת להפרעה במערכת העיכול של התינוק ומתאפיינת באירועים חוזרים וממושכים של בכי, אי נוחות ואי שקט, ללא סיבה ברורה. בשעת הבכי התינוק מאגרף את ידיו ומקרב את רגליו אל הבטן. קוליק מופיע אצל רבע מהתינוקות בכל העולם, ללא קשר לסוג המזון, אם כי נמצא בשכיחות מעט גבוהה יותר אצל תינוקות הניזונים מתמ"ל.
אחת הסיבות העיקריות לפנייה של הורים לייעוץ רפואי
מאבחנים "קוליק" לפי "חוק השלוש": התקפי הבכי נמשכים לפחות 3 שעות ביום, לפחות 3 ימים בשבוע ונמשכים לפחות במשך 3 שבועות. קוליק בדרך כלל יופיע בסביבות גיל 3 שבועות ויחלוף מעצמו עד גיל 2-4 חודשים, ובמקרים נדירים עד גיל חצי שנה. יחד עם זאת, על אף שמדובר בתופעה חולפת, קוליק אצל תינוקות מלווה בתחושת מצוקה וחוסר אונים בקרב ההורים והתינוקות כאחד ונחשב לאחת הסיבות הבולטות לפנייה לרופא הילדים בשלושת החודשים הראשונים.
מהן הסיבות לקוליק?
הסיבה לקוליק אינה ידועה ויש מספר השערות באשר לסיבות להופעתה. בניגוד לדעת הרווחת, כאבי בטן אצל תינוקות, המכונים "קוליק", לא בהכרח קשורים לגזים. ההשערה העיקרית לכאבי הבטן היא חוסר בשלות של מערכת העיכול של התינוק. השערה נוספת קשורה לאוכלוסיית חיידקי המעיים (מיקרופלורה) של התינוק. במעיים קיימים סוגים רבים של חיידקים באופן טבעי ואותו הרכב חיידקים, נתון לשינויים והשפעות רבות וככל הנראה קשור להופעת קוליק ותופעות נוספות בעיכול כמו כאבי בטן, שלשולים ועצירות.
מחקר חדש גילה: חיידק פרוביוטי בשם לקטיס BB-12 עשוי לשפר את המצב
מחקר חדש שפורסם באחד מכתבי העת הנחשבים בתחום רפואת הילדים, הציג תוצאות מרשימות בהוספת חיידק פרוביוטי למניעה וטיפול בקוליק.
החיידק הידידותי לקטיס BB-12®
החיידק הפרוביוטי הראשון שמאכלס את מעי התינוק, נחשב לזן חשוב אצל תינוקות אשר משפיע במידה רבה גם על התפתחות הזנים האחרים. לפי מחקר קליני, אותו חיידק עשוי לסייע לשיפור התסמינים. נוכחותו במעיים של התינוק בשנה הראשונה נמצאה כמשפיעה בצורה חיובית גם על הרכב חיידקי המעיים בגילאים בוגרים יותר.
מהלך המחקר
במחקר השתתפו 80 תינוקות יונקים עד גיל 7 שבועות, הסובלים מקוליק כתופעה כרונית. התינוקות חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה טיפות פרוביוטיקה עם החיידק הייחודי והקבוצה השניה קיבלה פלסבו (תרופת דמה).
המחקר נמשך 28 ימים במהלכם נבדקו הפרמטרים העיקריים- משך הבכי ומספר מקרי הבכי. בנוסף, נבדקו מדדים אימוניים ומולקולריים (הקשורים למערכת החיסון), משך השינה ומרקם הצואה.
תוצאות המחקר היו מרשימות ביותר!
בקבוצת התינוקות שקיבלו תוספת של טיפות הפרוביוטיקה נצפתה ירידה של כ-50% במשך הבכי, לעומת ירידה של 32.5% בקבוצת הביקורת שקיבלו פלסבו, בהשוואה לנתונים המקוריים. מספר מקרי הבכי ירד בקבוצת המחקר, שיפור שהופיע כבר בשבוע הראשון. כמו כן, נמצאה השפעה חיובית על משך השינה, תדירות היציאות ומרקם הצואה.
לאור תוצאות המחקר, החוקרים הגיעו למסקנה חד משמעית: ההשפעה שלBB-12 במצב של קוליק היתה מובהקת והביאה להטבה בגזים, שלשולים וזיהומים וכי לא ניתן לשייך את התוצאות לזנים אחרים.
לסיכום
הגורמים לקוליק עדיין אינם ברורים באופן מלא, אך נראה כי ניתן לשפר את המצב בחלק מן המקרים באמצעות תוספת של זן הפרוביוטיקה הייחודי BB-12 החשוב לשמירה על פלורה תקינה של מערכת העיכול, הפחתת כאבי בטן, גזים ושלשולים ותמיכה במערכת החיסון. ®BB-12 הוא זן חיידקים בעל סימן רשום המותאם במיוחד לתינוקות וילדים, נחקר והוכח כבטוח לשימוש.